Az ismert olasz szakács, Domenico Crolla készítette el néhány évvel ezelőtt a világ legdrágább, közel 800 ezer forintos pizzáját.
A „Pizza Royale 007” fedőnevű, Bond-filmek ihlette alkotás 30 centiméter átmérőjű, és többek között olyan feltéteket álmodott meg rá a sztárséf, mint a luxuspezsgőben áztatott kaviár, skót füstölt lazac és a legdrágább konyakban marinált homár.
Azonban mégsem ezektől vált híressé az alkotás: Domenico ugyanis 24 karátos, ehető aranyporral szórta be a tehetős tészta-függők álmát. Ezek szerint egyeseknek már annyi pénzük van, hogy inkább megeszik az aranyat, mint hordják.
Előtte Gordon Ramsay készítette el a világ legdrágább pizzáját isztriai szarvasgombából, a londoni Maze étteremben. Az ára ugyan nem olyan nevetségesen pofátlan, mint olasz vetélytársáé, de a legtöbben azért a 36 ezer forintot is irreálisnak tartják, amennyibe ez a remekmű került.